Laatste Woorden in het Hollands

Blog # 15 Dutch

Dinsdag morgen was de tweede morgen van de workshop. Gisteren hadden we de eerste van 10-12 en we zijn begonnen me het tekenen van verschillende soorten lijnen en hoe j die gebruiken kan. Het idee dat een lijn alleen je wat kan vertellen hebben we ook besproken. De tweede dag zijn begonnen met meer dan een lijn. Als je vele lijnen gaat gebruiken zijn er bepaalde dingen de werken en anderen juist niet. We hadden lol met elkaar en dan vliegt de tijd om. Het was dan ook zo maar weer 12 uur. Alles opgeruimd en ingepakt en toen voor lunch bij de Chinese met Tom en Susan, heel gezellig en we zijn goede vrienden geworden. Toen terug naar de galerie en daar hebben we alles uit gepakt en weer op nieuw opgeladen, zodat alles er veilig in zat. Een oud stuk, en ook een nieuw stuk zijn mee gekomen naar huis en die middag is er ok een mooie schaal bij gekomen van zoiets van 40cm diameter. We gaan dus niet met lege handen terug. De anderen schilderstukken zijn in de Galerie gebleven en al de nieuwe werken staan op hun website: willockandsaxfinearts.com.

Die avond alles opgeruimd en toen naar bed. En ja, we hebben goed geslapen.

Woensdag op tijd er uit en Tom kwam al vroeg met onze wagen aan en ook de laatste dingen ingeladen. Tom vertelde ons ook dat Susan in haar eigen auto mee zou gaan want ze hadden nog wat te doen in de stad, dus Greta ging met haar mee en ik reed Tom mee. Hun kennen die wegen hier allemaal goed.

Het weer is lekker warm geweest de dagen dat wij in Banff waren. En ook die dag was het een mooie blauwe lucht toen we naar Calgary reden. Maar er was een probleem, de lucht was vuil van de rook van de bosbranden west van het dorp Banff. Dus we konden de bergen die het dorp omringen niet zien en die rook bleef bij ons voor vele KM.

Maar we waren op tijd bij het vliegveld en zijn naar binnen gegaan en vonden een mooi eet plekje net tegenover de uitgang voor de internationale vluchters. We hebben wat gegeten en spoedig was Paul er ook en wij zijn met ons drieën naar het zuiden gegaan richting Medicine Hat, na dat we gedag gezegd hebben aan Susan en Tom.

Die avond hebben we een motel in Medicine Hat gevonden.

Vrijdag hebben we hoofdweg 1 gevolgd naar het oosten. In de middag zijn we de grens over gegaan zonder problemen en die avond hebben we in Minot een motel gevonden. En nu zitten we op de hoofdweg I-94 richting St.Paul waar Paul woont en morgen gaan we op huis aan.

Tot zover vandaag.

Nu is het zondag avond en de grootste drukte is voorbij. Paul is op weg naar huis, de kleinkinderen en de achter kleinkinderen zijn ook weer naar huis en wij zijn nu aan het bijkomen van de thuiskomst. Gisteren om 7:15 waren we thuis. De reis was verder zonder problemen en we zijn erg dankbaar dat we dit nog hebben kunnen doen. Het is een goede positieve ervaring geworden en ik ben terug met meer energie en ik voel me ook beter. Het werk is goed bevallen. We hebben goed contact met Sonja. Alles is redelijk maar ook bij hun is er veel wind en regen. Ze zijn nu zonder stroom en maken er het beste van. Ze zijn dankbaar dat het oog van de storm naar het westen gegaan is in plaats van over hun, zoals het eerst voorspelt werd.

Nu dat waren de laatste gedachten, onze dank voor al het meeleven, gebeden en goede wensen. Groeten aan allen.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square