Nog een Derde Hollandse Blog

Blog #11 Dutch 3 August 27, 2017-08-27

Vijf dagen en dan is het hier weer afgelopen met het werk en zullen we bepakt door gaan naar Banff. Het is wel een vreemd gevoel dat we hier weer aan het werk zijn geweest en al de oude ervaringen terug komen en je mensen gemist hebt die er nu niet meer zijn. Want onze oude vrienden waar we mee samen gewerkt hebben over vele jaren zijn beiden overleden: Martin Oordt de dichter, en Carl Granzow, beeldhouwer en instalature. Maar het was goed om beiden weduwe weer te zien de eerste morgen dat we in Lethbridge waren.

De winkels in Blairmore zijn niet veel veranderd, hoewel er vroeger minsten twee kruideniers waren en nu is er maar een. De drogisten zijn anders wel druk in zelfs drie drogisterijen en er zijn twee grote ijzelhandels. Het eten is er ook niet op vooruit gegaan, want verschillende zijn nu verdwenen, dus we gaan nar andere kleine dorpjes in de buurt en dan valt het wel mee.

De studio is en blijft een wonderlijke ruimte, twee verdiepingen hoog en dan de noord kant helemaal van glas en in 1924 gebouwd bij een fotograaf. Het licht is ongeloofelijk, en je will aan het werk blijven. Ik heb dan ook meer energie hier dan wat ik thuis had, dus we zullen zien of dat zo blijft en alle dokters weer gezien hebben. Er zijn nog wel wat blauwe plekken, omdat we steeds tegen dingen aan lopen, want de ruimte is anders.

De lijst van werken groeit nog dagelijks, zo we zijn er nog druk mee, maar beginnen al vooruit te denken en weten al wat er elke dag gedaan moet worden om klaar te komen in tijd voor het werk in Banff. We hopen daar ook weer aan het werk te gaan met een teken work-shop. Twee dagen van 10-12, september 4 & 5. Er is ook nog een receptie op maandag september 4. Dus ze zullen ons wel bezig houden met het inlijsten van werken, ik kreeg de maten toegstuurt, en dat hebben we twee jaar terug ook al gedaan. Wat er verder op het programma staat weten we nog niet, maaar dat word later wel duidelijk.

Tot nog toe staan er 25 werken op de lijst en ik ben nog bezig, dat nummer gaat dus nog omhoog en voor een 82jarige is dat een heel taak geweest. Dit zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat we de mogelijkheid krijgen om zoiets weer te doen. Dus, we kijken met dankbaarheid en verwondering terug op prachtige dagen. Af en toe regen, maar ook veel zon, en net zoals bij jullie, was het een prachtige sluiting van de zomer. Heel blij te lezen dat het met Nel van Dick steeds beter gaat en dat ze dagelijks bezig zijn met het lopen en het zal voor Dick mischien ook wel goed zijn. Ik hoop dat hetmet Wim en Geri nu ook wat beter gaat want dat is wel triest zo de een na de ander. Als jullie skype probeerde te doen dan lukte het niet, ook hier niet, dus stuur dan maar een mailtje, at doet Nel nog steeds en ik vind dat een goede manier.

De plannen zijn om vrijdag hier te vertrekken, het werk instaleren in de gallerie, klaar maken voor de teken workshop, en dan september 6 weer op huis aan want Paul rijd weer en komt dan die middag hier heen met het vliegtuig. WE hopen dan 10 september weer veilig thuis te zijn.

Ik weet niet of ik nog en keer zal schrijven, zo niet, veel liefs, en de groeten van ons.

Shalom

PS, Laatste blog zal van huis komen en hopelijk dat we veilig thuis zijn aangekomen


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square