Another Dutch Blog

Blog #8

Dutch 2-

Augustus 16, 2017

Hi

Nu het is hier nog donker buiten en het tijdverschil met jullie nog 3 uur groter, maar het weer is hier prachtig, rond de 20 overdag en wat kouder met de morgen. De treinen gaan vaak langs and het zijn lange vracht-treinen vaak meer dan 100 wagens lang en met drie motoren er voorop en die doen goed hun best als ze verder naar het westen gaan, want dan gaan ze weer door de hoge bergen ten noorden van hier.

Dit was de grote werkmuur waar alles terecht kwam om te bekijken, en te veranderen

Vele mensen hebben deze reis mogelijk gemaakt, hulp met inpakken, en het was passen en meten, sorteren en inpakken voordat de auto gevuld kon worden moest dat eerst gebeuren. Greta heeft het meeste daar mee gedaan, want die deed dat vroeger alleen de week van te voren, maar deze keer waren het vele handen die mee werkte. Paul was er die middag al, en Pete kwam ook helpen, later hebben Amy en Phil van Eyekon ook mee geholpen. Toen alles er in zat heeft Paul gereden en de rest weet je al.

Normaal gesproken zou Dena, Greta haar zus ook wel gekomen zijn maar haar man Peter heeft verschillende medische dingen die eerst afgewerkt moeten worden en we hopen dat het allemaal goed mag komen, want dat zullen nog zware dagen worden voor hun twee. We hebben wel ander bezoek ontvangen. Ken Hicken, de composer kwam met zijn vrouw op zondag middag, Dat staat al in blog 6 in het engels.

Dit noemen we hier een werk tafel en daar gaat alles heen...

Maandag morgen zag het er zo mooi uit dat we eerst wat in de omgeving hebben bekijken en daarna besloten om door te gaan naar Waterton. Dit jaar is het 150 jaar bestaan van Canada als een land en als cadeau, krijgt iedereen vrije ingang tot al de nationaale parken. Dat kunnen we dus goed gebruiken als we naar Waterton en ook als we naar Banff gaan. Ik weet niet precies hoeveel het twee jaar terug was, maar voor ons beiden was het meer dan 100 dollar. We hebben genoten van de bergen en het grote meer.

Deze is 10 x 10 inches en is al drie keer veranderd

Vandaag, woensdag 16 augustus, hadden we ook bezoek, Nanda Van Dyk die vroeger, toen zij student was op Calvin, bij ons eten en ook op de kinderen paste. Zij en haar man Gus Polman, kwamen voor koffie, maar het was half 1 eer ze weer door gingen. Dena was op skype vanavond, maar we hadden een slechte verbinding. Nel gesproken op skype zoals gewoonlijk. Je weet je moet Greta Overvoorde hebbem in plaats van die van thuis. Pete later met de jongens gesproken op skype.

Deze is groter, 24 x 36 inches en het is meer mistig met de natte wolken er boven

Het schilderen komt niet makkelijk deze keer, dus we zijn druk bezig, maar er zijn er nog maar weinig die klaar gekomen zijn. Later komt dat wel goed. Ook de schilder stukjes die hier bij gaan zijn nog niet helemaal klaar. Wat is de toestand van Nel en Geri? Alles verder good met Toon en Jeanne? Laat me even weten….

Ik stop er mee,

Groetjes en liefs


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square